پرورش مرغ مانند سایر مشاغل به مجموعه ای از اطلاعات نیاز دارد. اطلاعاتی که باید جمع آوری کنیم زیرا کاری که بدون آگاهی انجام می شود نمی تواند آینده خوبی داشته باشد. جوجه کشی یکی از مهمترین ارکان در پرورش مرغ است. در این مقاله قصد داریم شما را با انواع دستگاه های جوجه کشی آشنا کنیم.دراین مقاله با ماهمراه باشید.
فهرست عناوین
چرا مرغ؟
مرغ یکی از پرفروش ترین محصولات کشورمان است. دلیل اصلی این موفقیت در فروش به علاقه مردم ایران به مصرف این غذا مربوط می شود. می دانید که هر چه تقاضا بیشتر باشد، عرضه نیز بیشتر می شود. پرورش مرغ یکی از آن مشاغلی است که می توانید با راه اندازی آن به سود مناسبی دست پیداکنید.
جوجه کشی مرغ
به فرآیند تبدیل شدن تخم های نطفه دار به جوجه ، جوجه کشی گفته میشود. اما جوجه کشی به دوصورت طبیعی یا بااستفاده ازدستگاه صورت میگیرد . در جوجه کشی مرغ به صورت طبیعی، مرغ مادر روی تخم های نطفه دارخود میخوابد. مرغ مادر با این کار شرایط لازم برای میزان دما، رطوبت و اکسیژن را برای جنین درون تخم فراهم می کند.
اما در جوجه کشی مرغ به صورت مصنوعی یا با دستگاه ،پس از تهیه تخم های نطفه دار باید آنها را در دستگاه جوجه کشی مرغ قرار دهید. انواع دستگاه های جوجه کشی مرغ می توانند شرایط لازم برای دما، رطوبت و اکسیژن را فراهم کنند. البته از چرخش تخم ها غافل نشوید. در جوجه کشی به صورت طبیعی، مرغ ها با نوک خود چرخشی در تخم ایجاد می کنند تا جنین داخل تخم از بین نرود. این کار دردستگاه جوجه کشی مرغ نیز انجام می شود. فقط کافیست میزان چرخش دستگاه را مشخص کنید.

مدل های مختلف دستگاه جوجه کشی مرغ
اما سوال اینجاست که کدام دسته از دستگاه های جوجه کشی را برای پرورش انتخاب کنیم؟ تهیه دستگاه های جوجه کشی مرغ به سلیقه پرورش دهندگان بستگی دارد. پرورش دهندگان با توجه به بودجه خود نسبت به خریداری دستگاه جوجه کشی اقدام می کنند. حال به انواع دستگاه جوجه کشی مرغ توجه کنیدکه دراین مقاله به معرفی میپردازیم. البته هنگام انتخاب دستگاه جوجه کشی فراموش نکنید که نوع پرنده خود را در نظر بگیرید.
_ دستگاه جوجه کشی معمولی
دستگاه جوجه کشی ساده یا معمولی یکی از پرکاربردترین دستگاه های جوجه کشی مرغ است. این نوع از دستگاه جوجه کشی بیشتر از مدل های دیگر مورد استفاده قرار می گیرد. در بیشتر موارد، بسیاری از مرغدارانی که تعداد زیادی مرغ پرورش می دهند، این دستگاه هارا درتعدادبالا تهیه می کنند.
تنظیمات این دستگاه ها به صورت دستی انجام می شود. اگر از این دستگاه در سالن استفاده می کنید، برای تنظیمات آن از متخصص کمک بگیرید. از آنجایی کظه دما، رطوبت و عناصر اکسیژن یکی از مؤثرترین عوامل در تشکیل جنین درون تخم هستندو تخم های نطفه دارمرغ بایدبرای تشکیل ازاین عوامل تاثیربپذیرند .البته از تنظیم چرخش تخم ها غافل نشوید.
_ دستگاه جوجه کشی تمام اتوماتیک
یکی از خاص ترین انواع دستگاه جوجه کشی مرغ که قیمت بالاتری نسبت به سایر دستگاه های جوجه کشی دارد، دستگاه های تمام اتوماتیک هستند. این دستگاه ها با دستگاه های معمولی کاملا متفاوت هستند. برای استفاده از این دستگاه نیازی به مرتب کردن تنظیمات آن نیست. برای تنظیم دما، رطوبت، اکسیژن و حتی چرخش تخم ها فقط کافیست نوع پرنده برای جوجه کشی را انتخاب کنید.
این دستگاه های تمام اتوماتیک برای انواع پرندگان کاربرد دارد. برای جوجه کشی کافی است، علامت پرنده مرغ را انتخاب کنید. به طور پیش فرض، این تنظیمات با توجه به پرنده ای که انتخاب کرده اید تنظیم می شود. معمولا از این دستگاه های تمام اتوماتیک به علت قیمت بالا برای پرنده های خاص وگران استفاده می شود.
_ دستگاه جوجه کشی خانگی
دستگاه جوجه کشی خانگی مرغ معمولاً برای فضاهای کوچک تراستفاده می شود. برخی از پرورش دهندگان مرغ فضاهای کوچکی را تعبیه میکنند ومیتوانند از دستگاه جوجه کشی خانگی برای تولید جوجه استفاده کنند. یک دستگاه جوجه کشی خانگی معمولی می تواند تا 100 تخم نطفه دار شده را به جوجه تبدیل کند.
البته این دستگاه هاکاربردهای دیگری هم دارند. از دستگاه های جوجه کشی خانگی برای دوره های آموزشی جوجه کشی استفاده می شود. این دستگاه ها به دلیل ابعاد کوچک بهترین انتخاب برای آموزش دوره های جوجه کشی می باشند. شما می توانید این دستگاه را خریداری کرده و از فرآیند جوجه کشی در فضایی کوچک لذت ببرید.
در این مقاله سعی شده است تا اطلاعاتی کامل در مورد انواع دستگاه های جوجه کشی به شما ارائه دهیم وامیدواریم توانسته باشیم اطلاعات مفیدی دراختیار شما برای گسترش کسب وکارتان ارائه دهیم.