تشخیص جنسیت جوجه

معرفی راه‌های تشخیص جنسیت جوجه

آیا چیزی در مورد تشخیص جنسیت جوجه شنیده‌اید؟! در عصر حاضر شاهد بهره برداری از روش‌های خارق العاده و ایده‌آلی در زمینه‌ی پرورش طیور مختلف خواهیم بود. تشخیص جنسیت یکی از راهکارهای هوشمندانه برای پرورش بسیار مطلوب و سودآور انواع جوجه‌ها به شمار می‌رود. با توجه به مزایای فوق العاده‌ تشخیص جنسیت، بسیاری از پرورش‌ دهندگان از راهکارهای مختلف در این زمینه بهره برداری نموده‌اند.

یکی از موارد بسیار مهم برای پرورش دهندگان، شناخت جنسیت جوجه‌ها است. در این صورت می‌توانند از برنامه ریزی‌های دقیق و اصولی در این زمینه بهره برداری نمایند. با توجه به اصول مهم در جیره‌ی غذایی انواع جوجه‌های نر و ماده، استفاده از راهکارهای تشخیص جنسیت بسی حائز اهمیت و کاربردی تلقی می‌گردد.

راهکارهای مهم در تشخیص جنسیت جوجه:

تشخیص جنسیت جوجه امکان موفقیت و درآمدزایی قابل توجه را برای پرورش دهندگان فراهم می‌کند. برای پی بردن به چگونگی تشخیص جنسیت و همچنین استفاده از برنامه‌های طلایی جهت پرورش جوجه‌ها می‌توان از راهکارهای زیر بهره برداری کرد:

اهمیت تشخیص جنسیت در جوجه‌ها

توجه به خصوصیات ظاهری:

یکی از راهکارهای بسیار ساده و ایده‌آل جهت تشخیص جنسیت جوجه توجه به خصوصیات ظاهری آنها است. از این خصوصیات ظاهری می‌توان از موارد زیر یاد کرد:

  • اغلب بر روی پاهای جوجه‌ها می‌توان شاهد وجود خار پا بود. برای اینکه بتوانید تشخیص دهید که جوجه مورد نظر نر بوده و یا ماده است، می‌توانید به خار پای آنها توجه نمایید. جوجه‌های نر در 35 روزگی از خار پای بزرگی برخوردار خواهند بود.
  • از دیگر نکات مهم برای تشخیص جنسیت جوجه توجه به رنگ پاهای آنها است. پای جوجه‌های نر از رنگ روشن (زرد یا سفید و غیره) و رنگ پاهای جوجه ماده از رنگ تیره برخوردار است.
  • با توجه به رنگ سر نیز می‌توان به جنسیت جوجه پی برد. جوجه‌هایی که جنس آنها نر است، از رنگ‌های روشن در سر خود برخوردار می‌باشند. این در حالی است که جوجه‌های ماده از سرهایی با رنگ تیره برخوردار هستند.
  • از دیگر مواردی که در تشخیص جنسیت جوجه نقش بسزایی دارد، توجه به جثه و اندازه بدنه جوجه‌ها است. جوجه‌هایی که در سن 3 الی 4 هفته‌ای به سر می‌برند، قابلیت تشخیص بر اساس اندازه بدن را در بر خواهند داشت. اغلب جوجه‌هایی که از جنس نر برخوردار هستند، سر و بدن بزرگ‌تری را در بر داشته و جوجه‌های ماده از نظر ابعاد و اندازه کمی ریزتر خواهند بود.

جنسیت جوجه‌ها

توجه به دریچه مقعدی برای تشخیص جنسیت جوجه:

از دیگر راه‌هایی که برای تشخیص جنسیت جوجه می‌توان از آن بهره برداری کرد، توجه به دریچه مقعدی آن‌ها است. لازم به ذکر است که این فرآیند اغلب توسط متخصصین انجام می‌پذیرد. افرادی که در این زمینه از تخصص و تجربه کافی برخوردار هستند، می‌توانند به راحتی جنسیت جوجه را تشخیص دهند. توجه داشته باشید که در نظر گرفتن سلامت جوجه‌ها در انجام این راه تشخیصی بسیار ضروری خواهد بود. برای این روش کافیست جوجه‌ها را در دست نگه داشته و فشار کمی را به ناحیه شکمی جوجه وارد نمایید. این عملکرد باعث می‌شود که مدفوع از بدن آن خارج شده و تشخیص جنسیت را به همراه داشته باشد.

در صورتی که بر روی دریچه مقعدی شاهد برآمدگی باشید، احتمالا با جوجه نر مواجه خواهید بود. در غیر این صورت جوجه مورد نظر ماده می‌باشد. در برخی از نژادها می‌توان شاهد وجود برآمدگی‌هایی شبیه به مهره بود. در صورتی که این مهره‌ها از ظاهر گردی برخوردار باشند، جنس نر و در صورتی که مهره‌ها صاف و بدون برامدگی باشند، با جسم ماده مواجه خواهید بود.

راههای تشخیص جنسیت جوجه

توجه به ظاهر بال‌ها:

یکی دیگر از روش‌های تشخیص جنسیت جوجه توجه به بال‌های آنها است. در صورتی که پایین بدن جوجه پوشیده شده باشد، می‌توان بر روی انتهای بال آنها شاهد یک حاشیه ضعیف از پر بود. این فرآیند بررسی و تشخیص جنسیت اغلب در یک الی دو روز از برداشت جوجه‌ها، انجام می‌پذیرد. در صورتی که این فرایند با افزایش سن جوجه‌ها مواجه گردد، قطعا نتایج مناسب و دقیقی را به همراه نخواهد داشت. برای به دست آوردن نتایج دقیق در این فرآیند، می‌توانید جوجه را در یک دست خود نگه داشته و با دست دیگر بال آنها را باز کنید.  جوجه‌های نر در انتهای بال خود از پرهای یکسانی برخوردار هستند. جوجه‌های ماده در همین نقطه (انتهای بال) از پرهایی با طول‌های متفاوت برخوردار خواهند بود. این روش یکی از ساده‌ترین و سریع‌ترین روش‌ها برای تشخیص جنسیت جوجه‌ به شمار می‌رود.

اولین دیدگاه را بنویسید

دو + چهارده =