تشخیص مرغ محلی از ماشینی چگونه امکان پذیر است ؟

روش‌های تشخیص مرغ محلی از ماشینی

تشخیص مرغ محلی از ماشینی کار دشواری نخواهد بود زیرا در اکثر مواقع مرغ های محلی به رنگ قهوه ای و مرغ های ماشینی به رنگ سفید هستند. از این رو تشخیص دادن این دو از هم گاها آسان می شود.

مرغ های محلی پس از آنکه تعداد تخم ها به 10 الی 12 عدد رسید روی آنها به اصطلاح کرچ می شوند تا شرایط لازم را برای جوجه کشی فراهم کنند. بطور طبیعی دمای مناسب برای مراقبت از تخم ها 37 درجه است. مرغ مادر جهت جلوگیری از گرم شدن بیش از حد تخم مرغ ها گاها از روی آنها بلند می شود تا گردش هوا صورت گیرد. با این کار نطفه ی داخل تخم ها نیز جا به جا می شود و مانع چسبیده شدن آن به دیواره تخم می گردد.

این گونه جوجه ها در زمان بلوغ به رنگ قهوه ای در می آیند که علامت مشخصه ی آنها برای محلی بودنشان است. گوشت و تخم این مرغ ها به مراتب خوشمزه و سالم تر از مرغ های صنعتی است. زیرا روند رشد آنها به صورت کاملا طبیعی پیش رفته و خوراک آنها نیز طبیعی بوده است.

تشخیص مرغ محلی از ماشینی از روی رنگ تخم مرغ

همانطور که گفته شد از روی رنگ ها امکان پذیر است. رنگ تخم ها نیز در دسته بندی مرغ ها متفاوت است. مرغ های محلی تخم هایی به رنگ قهوه ای و مرغ های ماشینی تخم هایی به رنگ سفید دارند. برای پرورش مرغ ماشینی به تجهیزات خاصی نیاز است. اینگونه مرغ ها در مقیاس های بالا جوجه کشی شده و به بلوغ می رسند. برای جوجه کشی دیگر خبری از مرغ مادر نخواهد بود و تنظیم دمای تخم ها نیز به عهده ی (لامپ های مادر مصنوعی است). این لامپ ها که مادون قرمز هستند میکروب های موجود را نیز از بین می برند.

تشخیص مرغ محلی از ماشینی از طریق طعم تخم مرغ

تشخیص مرغ محلی از طریق طعم و مزه ی تخم آنها نیز امکان پذیر است. تخم مرغ های محلی غنی تر بوده و مزه ی قوی تری دارند. هرچقدر زرده ی تخم مرغ پررنگ تر باشد (مایل به نارنجی) ویتامینA  موجود در آن بیشتر است و آنتی اکسیدان های بیشتری نیز دارد. اگر زرده ی تخم مرغ زرد مایل به نارنجی باشد بدان معناست که مرغ از ذرت بیشتری در تغذیه بهره برده است. در مقابل اگر رنگ زرده زرد کم رنگ باشد یعنی مرغ بیشتر با جو و گندم تغذیه شده است. مرغ هایی هم که با ته مانده ی غذای سفره تغذیه می شوند نیز زرده های تخم هایشان پررنگ است.

تشخیص مرغ محلی از ماشینی از روی رنگ تخم مرغ

یکی از شایع ترین راه ‌های تشخیص مرغ محلی از ماشینی از طریق رنگ پوست تخم مرغ است. رنگ قهوه ای که تخم مرغ های محلی دارند به دلیل رنگدانه هایی است که در بدن مرغ در زمان تشکیل پوسته اضافه می شود. این رنگدانه ها سوابق ژنتیکی پرنده محسوب می شوند و هیچ ربطی به کیفیت تخم مرغ ندارد.

الهام گرفتن از مرغ های محلی برای تولید جوجه ماشینی

روی موارد ظاهری هم میتوان مرغ محلی از ماشینی قابل تشخیص است. در صنعت طیور شاهد پیشرفت های چشمگیری بابت روش های نوین جوجه کشی و پرورش مرغ بوده ایم. مهندسان با الهام گرفتن از خصوصیات مرغ مادر موفق به اختراع سیستم جوجه کشی شدند که کاملا مکانیزه است. این سیستم مکانیزه قابلیت هایی نظیر :

  • چرخش خودکار تخم ها
  • روزشماری
  • تهویه و کنترل رطوبت و دما به وسیله ی هوش مصنوعی را دارد.

معایب جوجه کشی با مرغ محلی

البته جوجه کشی با مرغ های مادر معایبی هم دارد که در ادامه به آنها اشاره می شود :

مرغ محلی گاها زمانی که تخم می گذارد بنا به دلایلی گوناگونی اقدام به شکستن و خوردن تخم ها می کند. عواملی که باعث بروز چنین اقدامی توسط مرغ مادر می شود، عبارتند از :

  • بیماری
  • تغذیه
  • استرس
  • وجود دشمن

مرغ مادر برای کرچ شدن روی تخم ها نیاز به مکانی بی سرو صدا و تاریک دارد و نهایتا 12 تخم را می تواند پوشش دهد. در مقابل در روش صنعتی همزمان امکان پرورش صدتا تخم مرغ وجود دارد.

جمع بندی

تشخیص مرغ محلی از ماشینی بسیار آسان بوده و از طریق رنگ مرغ و تخم مرغ قابل شناسایی است. هرچقدر زرده ی تخم مرغ پررنگ تر باشد بدان معنا است که تخم مرغ از ویتامین A بیشتری برخوردار است و آنتی اکسیدان بیشتری دارد.

اولین دیدگاه را بنویسید

18 − 6 =