قفس مرغ تخمگذار

تعریف قفس مرغ تخمگذار
قفس ازچوب برای نگهداری مرغ تخمگذار ساخته می شود و می تواند از چوب یا میله یا توری فلزی ساخته شود.
رایج ترین انواع قفس
 قفس مرغ
 قفس بلدرچین
 قهوه کبک
 قفس بوقلمون
 قفس تزئینی برای پرندگان
 
قفس مرغ
از قفس مرغ برای پرورش جوجه و مرغ استفاده می شود و یکی از مهم ترین تجهیزات طیور در پرورش مرغ می باشد که بر اساس نوع پرورش و ظاهر به انواع مختلفی تقسیم می شود.
اهمیت پرورش مرغ در قفس
حال این سوال پیش می آید که آیا مرغ ها را باید در قفس نگهداری کرد؟ و ممکن است این سوال را بپرسید. چرا روستاییان سال ها جوجه ها را رها کرده اند؟
پاسخ به این سوالات بستگی به هدف شما از پرورش مرغ دارد.اگر قصد دارید فقط چند جوجه نگهداری کنید پس نیازی به نگهداری جوجه در قفس نیست.بنابراین روستاییان جوجه های خود را در قفس نگهداری نمی کنند.
و جوجه ها به تنهایی در فضای باز چرا می کنند زیرا تعداد جوجه ها کم و محدود است و آلودگی از بین آنها به راحتی عبور نمی کند.
روستاییان فقط برای کسب درآمد اقدام به پرورش جوجه نمی کنند و از نظر اقتصادی برای آنها مقرون به صرفه نیست، بلکه بسیاری از روستائیان در اوایل بهار مرغ را برای چرا و پرورش در مزارع باز در 6 ماهه اول سال خریداری می کنند. به طوری که در زمستان پرورش یابند یا از تخم آنها استفاده کنند یا مرغ را ذبح کنند و گوشت مورد نیاز زمستان را تهیه کنند.
در مقالات بعدی سعی خواهیم کرد از این نکته که چگونه با پرورش جوجه کسب درآمد کنیم نهایت استفاده را ببریم، بنابراین مدیریت و پرورش چند جوجه با تعداد زیاد در مقیاس صنعتی بسیار متفاوت است و نیاز به دانش و مهارت دارد.
اما اگر بخواهید تعداد زیادی جوجه (مثلا 3000 جوجه) را در فضای باز و در بستر پرورش دهید، با مشکلات زیادی مواجهه خواهید شد که در ادامه به آنها اشاره می کنیم.
با این حال، اگر قصد دارید تعداد محدودی جوجه پرورش دهید، یا اگر به دنبال جوجه هستید، گزینه پرورش جوجه بر روی بستر مناسب است.
اهمیت نگهداری جوجه ها در قفس از دو جنبه قابل بررسی است:
1- فواید نگهداری جوجه در قفس
2- مضرات عدم استفاده از قفس
مزایای رشد در قفس
مراقبت آسان از جوجه ها
به راحتی می توان به جوجه ها آب داد (با آبخوری های مستقیم یا نوک سینه ها).
 انتشار آلودگی بین جوجه ها با آب آشامیدنی بسیار کاهش می یابد.
 تغذیه جوجه ها در سیستم قفس (با دانخوری اتوماتیک مرغ) بسیار آسان است.
 پرورش یکنواخت گله با تغذیه یکسان در بین مرغ ها
 جلوگیری از هدر رفتن کود و کاهش هزینه
 کاهش ریزش تخمک
 جمع آوری روزانه کود مرغ باعث کاهش آلودگی می شود.
معایب عدم استفاده از قفس
 در این سیستم از آنجایی که همه مرغ ها از ظروف یکسانی برای رفع نیاز خود استفاده می کنند، احتمال آلودگی از مرغ بیمار به سایر مرغ ها بسیار زیاد است.
 آبیاری اضافی خاک را مرطوب می کند که برای مرغ های مولد بسیار مضر است.
 از آنجایی که پرندگان دائما در حال دعوا و بازی با یکدیگر هستند، می توانند وارد غذای مرغ شوند. و کود زیادی روی زمین می ریزد. و از طرفی باعث افزایش آلودگی در بین پرندگان می شود.
 از دست دادن تخمک زیاد است.  از طرفی استرس زیاد گرد و غبار را افزایش می دهد و باعث برونشیت و CRD می شود. و بسیاری از نکات منفی که از حوصله این بحث خارج است.
انواع قفس از نظر ظاهری
 قفس مرغ تخمگذار ساده
 قفس مرغ تخمگذار نیمه اتوماتیک
 قفس برای مرغ های تخمگذار با باتری ساده
قفس باتری تمام اتوماتیک برای مرغ های تخمگذار
قفس مرغ تخمگذارساده
سیستم دانخوری و توزیع کود مرغ برای جوجه ها و همچنین سیستم جمع آوری کود و تخم مرغ در قفس، ساده ودستی بوده و فقط سیستم آبرسانی و آبیاری مرغ ها بصورت اتوماتیک و توسط نوک پستان انجام می شود.
و از جهات دیگر اعم از ابعاد و ارتفاع و گنجایش قفس ها  نیمه اتوماتیک است که قفس مرغ را در خود جای داده است.
قفس نیمه اتوماتیک برای جوجه های تخمگذار
یکی دیگر از تجهیزات مرغداری که به طور گسترده در مرغ های تخمگذار سنتی استفاده می شود، سکوی نیمه اتوماتیک مرغ تخمگذار یا به اصطلاح قفس نردبانی با سیستم ریلی و واگن است.
در این نوع قفس مرغ ، توزیع و جمع آوری کود به صورت خودکار انجام می شود.
برای توزیع کود از سیستم ریلی و واگن استفاده می شود، در هر ردیف کود،  ریل نصب می شود و واگن های کودپاش روی ریل ها قرار می گیرد و واگن ها در فواصل زمانی معین با ماشین آلات حرکت می کنند و کود را بین همه توزیع می کنند.
برای جمع آوری کود یا از میله مخصوص استفاده می شود و یا کود مرغ با حفاری که در زیر هر ردیف و قفسه قرار دارد جمع آوری می شود.سیستم تامین آب اتوماتیک و توسط آبخوری است.
این نوع قفس نیمه اتوماتیک نامیده می شود زیرا نمی توان آن را با نوار بازیابی تخمک نصب کرد. این بدان معنی است که همه چیز به جز جمع آوری تخم مرغ را می توان به طور خودکار انجام داد.
ابعاد و اندازه ها و ظرفیت های مختلف این قفس و مواد به کار رفته در ساخت این نوع قفس همانند قفس های ساده برای جوجه های گوشتی می باشد.

اولین دیدگاه را بنویسید

دو × 1 =