مرغ تخمگذار صنعتی

مرغ تخمگذار صنعتی از جوجه های تخمگذارکه از نسل مرغ های لگهورن تولید می شوند. بسیاری از هیبرید هایی که امروزه در جهان وجود دارند از همین منشا هستند. هر یک از هیبریدها می تواند سفید یا قهوه ای باشد که مشهورترین آنها لاین هایسکس، بایکوک شیوز بوونز می باشند.

از خصوصیات کلی این جوجه ها نسبت به جوجه های گوشتی می توان به وزن سبک و توانایی تولید تخم بیشتر  اشاره کرد. این مرغ ها معمولاً بدنی کشیده  و گردنی باریک و دراز، پاهای نازک ، تاج قرمز دارند و می توانند در دوره تولید بیش از 250 تخم تولید کنند.

چرا مرغ تخمگذار صنعتی؟

مرغ تخمگذار صنعتی می تواند یکی از بهترین گزینه های شما برای پرورش مرغ باشد. شما به  راحتی می توانید در فضاهای صنعتی این مرغ تخمگذار را  پرورش دهید و سود مناسبی را نصیب خود کنید.درپرورش مرغ تخمگذارصنعتی ،جوجه از اول تا پایان رشد در قفس نگهداری می شود. تخمگذار صنعتی روشی است که در آن از نژادهای مختلف مرغ تخمگذار استفاده می شود و شامل دو مرحله است:

  مرحله اول:

 حدود18 هفته طول می کشد تاجوجه یک روزه چهل گرمی با تغذیه 6 کیلوگرم دان تبدیل به مرغ بالغ با وزن 120 گرم شود.این ها جوجه های ماده هستند زیرا خروس ها در زمان جوجه کشی حذف شده اند.

مرحله دوم:

 پرورش جوجه تخمگذاری که تا 80 هفتگی ادامه می یابد و در نهایت مرغ ها به کشتارگاه فرستاده شده و به عنوان گوشت صنعتی مورد استفاده قرار می گیرند.

اهمیت پرورش مرغ تخمگذار صنعتی

امروزه یکی از معیارهای توسعه جامعه، وضعیت تغذیه و میزان پروتئین مورد استفاده افراد آن جامعه است. محصولات طیور منبع مهم پروتئین در اکثر کشورها محسوب می شوند، به همین دلیل تولید و مصرف آنها در اکثر کشورها به سرعت در حال افزایش است.

 اهمیت اقتصادی و ضریب تبدیل غذا در مرغ تخمگذار صنعتی

ضریب تبدیل غذا یعنی: یک حیوان برای تولید یک کیلوگرم محصول چقدر غذا مصرف می کند. این محصول می تواند گوشت، تخم مرغ یا شیر باشد.

ضریب تبدیل تولید گوشت مرغ در ایران به 2.5 می رسد در حالی که در کشورهای پیشرفته 2 و گاهی کمتر از 1.6 است.

تغذیه آسان مرغ تخمگذار صنعتی

 از مواد متراکم که حجم کمی دارند در تغذیه طیور استفاده میشود که هزینه نسبتا زیادی ندارند.

محیط پرورش مرغ تخمگذار صنعتی

 مرغ تخمگذارصنعتی در اکثر مناطق گرم یا سرد دنیا به طور گسترده پرورش می یابد زیرا عوامل محیطی موثر در پرورش مرغ تخمگذارصنعتی را می توان کنترل کرد. آنها می توانند در هر واحد سطح مقدار قابل توجهی محصول با راندمان بالا  تولید کنند. البته ارتفاع تا حدودی می تواند عامل محدود کننده باشد.

بیماری کمتر مرغ تخمگذار صنعتی

تعداد بیماری های مشترک بین انسان و طیور در مقایسه با دام بسیار کمتر است و این یک مزیت مهم به حساب می آید.

چرا مرغ تخمگذار صنعتی پرورش دهیم؟

به غیر از موارد ذکر شده دلایل دیگری نیز برای توسعه مرغداری های پرورش مرغ تخم گذارصنعتی در ایران وجود دارد که در ادامه به آنها اشاره می کنیم:

 افزایش جمعیت

 پایین بودن سرانه مصرف پروتئین

 کاهش تولید و مصرف گوشت قرمز

مشکلات صنعت مرغ در ایران

 وابستگی به واردات مواد اولیه

 افزایش ضایعات و تلفات

 ضریب تبدیل تخم مرغ 2.2

 عدم بازاریابی مناسب پس از تولید

نوسانات قیمت

عدم استفاده از کارشناسان و مدیران فنی

نظارت ناکافی بر بازار

برای راه اندازی مرغداری تخمگذار چه تجهیزاتی لازم است؟

 در زیر توضیحاتی در مورد تجهیزات مورد استفاده برای راه اندازی مرغداری ارائه شده است که برخی از این ابزارها در سالن های گوشتی و تخمگذار یکسان هستند.

استفاده از فن در پرورش مرغ تخمگذار صنعتی

 فن های اگزاست در مسیر ورودی هوا نصب می شوند و هوای کثیف را از سالن مرغداری به بیرون منتقل می کنند.

سیستم گرمایش مرغ تخمگذار صنعتی

در فصول سرد سال از سیستم های گرمایشی مختلفی برای گرمایش سالن مرغداری استفاده می شود در صورتی که سالن تهویه مناسبی داشته باشد و دریچه فن ها همیشه باز و روشن باشد، می توان از بخاری بدون دودکش  استفاده کرد. ترجیحاً از نوع گازی استفاده شود، زیرا آلاینده کمتری منتشر می کنند.

در صورتی که مرغداری بسته و دارای تهویه ضعیف باشد باید از بخاری های دودکش دار استفاده کرد.

نور مناسب برای پرورش مرغ تخمگذار صنعتی

برای تامین نور مصنوعی در مرغداری باید از لامپ های رشته ای یا مهتابی با نور مناسب استفاده کرد. تعداد چراغ ها و روشنایی آنها به بزرگی سالن و ارتفاع آن بستگی دارد.

سیستم خنک کننده سالن مرغ تخمگذارصنعتی

در مکان های گرم و خشک برای خنک شدن سالن و افزایش  رطوبت باید از لایه سلولزی روی دیوار مرغداری استفاده کرد. معمولاً پد سلولزی در سمت باد و اطراف دریچه ها نصب می شود و در طرف مقابل فن های تهویه قرار دارندکه پس از برخورد به پوست سلولزی، هوای گرم خنک و مرطوب شده و وارد سالن می شود.

قفس های مکانیزه مرغ تخمگذار صنعتی

در مرغداری های صنعتی جوجه ها تا قبل از رسیدن به مرحله تحریک نوری بر روی بستر پرورش داده میشوند و سپس به قفس های مکانیزه منتقل میشوند.این قفس ها برای مرغ های تخمگذار صنعتی طراحی و تولید می شوند و در آنها آبخوری و دانخوری، سینی جمع آوری تخم و سینی فضولات وجود دارد. بنابراین نیازی به پرکردن و شستن مداوم آبخوری و دانخوری نیست و  تخم مرغ ها با انتقال در سینی مخصوص از مرغ ها جدا می شوند. فضولات پرندگان بلافاصله به یک سینی مخصوص زباله و دور از دسترس پرندگان منتقل می شود. بنابراین احتمال ابتلا به بیماری کوکسیدیوز بسیار کم است .با توجه به اینکه قفس های مکانیکی به صورت لایه ای ساخته می شوند، امکان پرورش تعداد زیادی مرغ تخمگذار در محوطه کوچکی وجود خواهد داشت واین باعث افزایش درآمدتاچندین برابرمیشود.

اولین دیدگاه را بنویسید

5 × 3 =