مرغ گوشتی محلی

 با توجه به ارزش مرغ در زندگی روزمره به این نتیجه می رسیم که نگهداری و پرورش مرغ گوشتی محلی می تواند سود قابل توجهی را به همراه داشته باشد. اما ما باید روش هایی را انتخاب کنیم که بتواند مزایای بیشتری را در هنگام پرورش و رشد جوجه ها برای ما به ارمغان بیاورد. در یک نظرسنجی گزارش شده که بیش از 250 نوع نژاد مرغ وجود دارد که همه ی آنها سود آوری مناسبی ندارند.

پرورش و نگهداری مرغ های گوشتی به این صورت است که پس از به دنیا آمدن  ابتدا باید آ نها را به وزن استاندارد برسانید و سپس برای فروش اقدام کنید و این دلیل است که می گویند سود این نژاد از مرغ ها در ماه اول کاملا منفی است. ابتدا توجه داشته باشید که فروش مرغ های گوشتی بیشتر از مرغ تخمگذار است و گوشت مرغ امروزه بازار فروش بسیار بزرگی در ایران دارد. به همین دلیل اگر می خواهید به عنوان یک فرد در زمینه پرورش مرغ گوشتی فعالیت کنید، بهتر است نژادهای اصلی مرغ گوشتی را بشناسید.

مهمترین معیارها برای  انتخاب مرغ محلی برای پرورش چیست؟

در انتخاب پرندگان برای پرورش مرغ خانگی بهتر است این شرایط را در نظر بگیرید:
مرغ هایی با پرهای سالم، فعال، براق و بدنی خوش فرم انتخاب کنید تا تعداد قابل قبولی از تخم های بارور تولید شود. نسبت خروس  به مرغ باید 1 به 8 باشد.خروس هایی را انتخاب کنید که از نژادهای سریع، سالم و تهاجمی هستند.

معرفی بهترین نژادهای مرغ گوشتی برای پرورش خانگی

راه اندازی یک  محیط پرورش مرغ  در خانه می تواند در طول زمان بسیار سودآور باشد. به یاد داشته باشید که شناخت این نژادها می تواند تجربه بسیار خوبی برای شما باشد، زیرا شناخت نژادهای مرغ های گوشتی به شما این امکان را می دهد که با ویژگی های آنها آشنا شوید و با تغذیه خوب در مدت زمان کوتاهی بهترین نتیجه را بگیرید.

نژاد مرغ کورنیش

 این نژادبرای اولین بار در انگلستان یافت شد که می تواند در مدت زمان کوتاهی وزن زیادی داشته باشد و بهترین نژاد برای پرورش به حساب می آید. گوشت این حیوان بسیار خوشمزه و بدن آن عضلانی است. پرهای این گونه قهوه ای و سیاه است و می تواند در مدت زمان کوتاهی بسیار بزرگ شود.

نژاد مرغ کوشین

این نژاد مرغ نیز دارای نژاد چینی است و به دلیل دم کوتاهش به نژاد کوشین معروف است. توجه داشته باشید که این نژادها نیز تخم گذاری می کنند و طبق تحقیقات سالانه حدود 130 تخم تولید می کنند. پاهای این نژاد پردار بوده و به دلیل وزن زیاد عمدتاً به عنوان نژاد گوشتی نگهداری می شود.

نژاد برهما

مرغ برهما یکی از قدیمی ترین نژادهای ایران است که به دلیل جثه بزرگ به عنوان بزرگترین مرغ در بین مرغ ها شناخته می شود. به خاطر داشته باشید که این نوع نژاد وزن زیادی دارد و به دلیل تخم گذاری می تواند بسیار سودآور باشد. افزایش وزن زودهنگام این نوع نژاد باعث می شود افراد زیادی از این نوع نژاد در پرورش مرغ  های گوشتی استفاده کنند.

نژاد پلیموت راک

این نژاد یکی از بهترین هاست که بیشترین پرورش را به خود اختصاص داده. این نژاد در زمان بلوغ می تواند به وزن بیش از 4 کیلوگرم برسد. توجه داشته باشید که این گونه می تواند تخم تولید کند و از مرغ هایی است که برای هر دو منظور (تخم گذاری یا گوشتی) استفاده میشود.

نکاتی برای نگهداری مرغ ها در خانه

پرورش در خانه به برخی تجهیزات مرغداری برای کسب درآمد نیاز دارد. کاسه آبخوری، دان خوری و غیره از تجهیزات مهم  هستند. اما مهم ترین راه برای پرورش و نگهداری انواع مرغ، داشتن دانش کامل از روش های جوجه کشی موفق است.

پس از پرورش جوجه در خانه به مدت یک ماه آنها را به یک منطقه بزرگ روی زمین ببرید. به یاد داشته باشید که محل مرغ باید دارای علف  و حبوبات باشد تا هزینه های خوراک کاهش یابد. جوجه ها از 2 تا 5 ماهگی رشد می کنند، پس بهترین مراقبت را در این سن از آنها داشته باشید.

تغذیه مرغ گوشتی محلی

جوجه های بومی را می توان با خوراک های معمولی مانند ذرت آسیاب شده، پوست برنج، پوسته ذرت و ضایعات آشپزخانه مانند برنج و خرده نان تغذیه کرد. همچنین برای آنها تا  سن 1 ماهگی تغذیه اولیه توصیه می شود.با این حال، هنگامی که جوجه ها به یک ماهگی رسیدند، می توان میزان غذا را به تدریج تنظیم کرد. همچنین از آنجایی که اصول تغذیه مرغ های بومی از محیط اطرافشان است، بنابراین باید برای تغذیه از منابع موجود در اطرافشان آموزش ببینند.امکان دارد مرغ های محلی تمام مواد مغذی خود را از محیط دریافت کنند، بنابراین نیازی به تهیه غذا نباشد.  در نتیجه محل مناسبی برای زندگی آنها انتخاب کنید.

بهداشت مرغ گوشتی محلی

این بخش به معرفی چند راهکار پیشگیری از بیماری برای جلوگیری از مشکلات در مرغداری می پردازد:
قبل از اسکان گله  از تمیزی محل، خوراک، آب و سایر تجهیزات اطمینان حاصل کنید.
به جوجه ها غذای کافی و متعادل بدهید تا مقاومت بدن آنها در برابر بیماری افزایش یابد.
 علیه آبله مرغان و آفت مرغ واکسینه شوید.
درمان بیماری های شایع مرغ ها
درمان بیماری های رایج در بین جوجه های محلی به شرح زیر است:
بیماری های تنفسی
 یک هفته مرغ های بیمار را قرنطینه  کنید و داروها، غذا و آب را برای آنها جدا نگه دارید. همچنین برای درمان بیماری های تنفسی  آنها باید دارو را با آب مخلوط کرده و به مرغ ها داد. با تکرار این کار می توانید مشکلات تنفسی را درمان کنید.
آبله مرغان
برای پیشگیری از آبله مرغان واکسن را تهیه کرده و در سن ۲ ماهگی به جوجه ها بدهید.
آفت مرغ
جوجه ها را در 1 هفتگی یا بین 7 تا 10 روزگی واکسینه کنید. این امر از بیماری نیوکاسل جلوگیری می کند.

اولین دیدگاه را بنویسید

سه × 2 =