مشاوره پرورش مرغ گوشتی و تخمگذار

اگر علاقه مند به راه اندازی کسب و کار خود در زمینه پرورش مرغ گوشتی وتخمگذار هستید، توصیه می کنم مقاله ای را که با هدف مشاوره پرورش مرغ گوشتی و تخمگذار برای شما آماده کرده ایم را مطالعه کنید. در قسمت اول، آنچه را که باید در مورد پرورش مرغ بدانید را بیان خواهیم کرد. بعد از آن نوبت به پرورش مرغ  گوشتی وتخمگذارمی رسد.

پرورش مرغ گوشتی


در این قسمت مواردی را مطرح می کنیم که به شما در پرورش مرغ گوشتی کمک می کند. ابتدا به چند نکته در مورد جوجه کشی می پردازیم و سپس کمی در مورد ایجاد و مدیریت شرایط مناسب برای پرورش مرغ ها مطالبی خواهید خواند. همچنین کمی در مورد چگونگی بهبود کارایی و سود دهی جوجه های گوشتی صحبت خواهیم کرد.


اقدامات لازم برای جوجه کشی


یکی از ارکان اصلی موفقیت پرورش مرغ گوشتی وتخمگذار، تهیه برنامه مدون و دقیق در کار پرورش مرغ گوشتی وتخمگذار است. یکی از نکات کلیدی این است که از آنجایی که مرغ ها در سنین مختلف برنامه های تغذیه و اقدامات بهداشتی متفاوتی دارند، بهتر است سالن های پرورش به یک باره پر و خالی شوند. در زیر به نکاتی اشاره می کنیم که به شما کمک می کند بهره وری بیشتری داشته باشید.

  • برای محافظت از جوجه ها در برابر بیماری ها، انگل ها و میکروب ها، بهتر است قبل از جوجه ریزی، سالن پرورش کاملاً استریل شود.
  • سطح بستر کف باید کاملا صاف و یکدست باشد تا جوجه ها مخفی نشوند.
  • همیشه دمای محیط را بررسی کنید.
  • از سالم بودن سیستم تهویه و وجود هوای کافی در سالن اطمینان حاصل کنید.
  • از 14 تا 16 آبخوری ثابت و آویزان به ازای هر 1000 جوجه در محدوده مادرهای مصنوعی استفاده کنید.
  • حتما آبخوری ها را قبل از جوجه ریزی با آب تمیز و سالم پر کنید. نکات مربوط به تراکم جوجه ها را در زمان جوجه کشی حتما رعایت کنید.
  • کنترل رطوبت در سالن یکی از عوامل مهم در پرورش موفق مرغ گوشتی وتخمگذار می باشد. به طور کلی رطوبت سالن باید بین 50 تا 70 درصد کنترل شود.
  • مدیریت آبخوری ها و اطمینان از تمیز بودن آب موجود در آنها برای پرورش سریع و کارآمد جوجه ها مهم است. نکته اصلی در این امر مدرنیزه کردن مستمرآبخوری های سالن پرورش است.
  • مصرف آب برای هر سالن 1.6 تا 1.8 برابر مصرف دان است. البته مصرف آب یک کمیت تجربی است و باید مرتباً مورد توجه قرار گیرد. بهتر است هر شش ماه یک بار یا سالی یک بار آب سالن ها را موردآزمایش وتست قراردهید.
  • در مورد دانخوری ها بهتر است بدانید که طول دانخوری های زنجیری به ازای هر پرنده باید 2/5 سانتی متر باشد. تعداد دانخوری های بشقابی باید 18 تا 20 عدد در 1000 پرنده در نظر گرفته شود.
  • ارتفاع بستر سالن باید 5-7 سانتی متر باشد. بستر با کیفیت خوب معمولا از تراشه های چوب سفید تشکیل شده است و دارای رطوبت حدود 30-35٪ است. همیشه پس از تخلیه پرندگان برای نوبت بعدی جوجه ریزی بستر سالن را تعویض کنید و از استفاده کردن از بسترهای کپک‌زده و پوسیده به علت ایجاد بیماری به‌شدت خودداری کنید.
Chickens indoors 1

روش‌هایی جهت افزایش بهره ­وری

اگر در پرورش مرغ‌های گوشتی به دنبال سود بیشتر و بهره‌وری هستید پس باید به این نکته توجه کنید که افزایش وزن مرغ در زمان کمتر مهم‌ترین روش افزایش بهره‌وری واحدهای مرغداری‌ است که مرغ گوشتی پرورش می­دهند. در زیر به دو راهکار جهت افزایش وزن مرغ‌ها و به‌تبع آن افزایش بازدهی و سود مرغ داری خواهیم پرداخت.

تغذیه

یکی از اصلی­ترین روش‌هایی که می­توانید جهت افزایش وزن مرغ‌های گوشتی و بالا بردن بازدهی استفاده کنید، ایجاد بستر مناسبی جهت بهبود تغذیه مناسب برای مرغ‌هاست. تنهای وعده‌های غذایی معمولی که اغلب در روش‌های سنتی پرورش مرغ استفاده می­شود بدین‌جهت در این روش بازدهی وزنی و سود کمتر است، کافی نیست. بهتر است حتماً از وعده‌های غذایی مغذی با شده با ویتامین­های موردنیاز جهت رشد سریع­تر و بیشتر مرغ برای تغذیه مرغ‌ها بهره جست.

به‌عنوان نمونه مکمل‌های غذایی‌ که می­توان از آن برای تغذیه مرغ استفاده کرد می­توان از ماهی، گندم، سویا، تخم پنبه، ذرت و کنجاله های دانه‌های روغن‌گیری شده نام برد. این مواد غذایی می­توانند پروتئین و اسیدهای آمینه موردنیاز مرغ‌ها را تأمین کنند.

امّا در نظر گرفتن یک نکته در تغذیه مرغ‌ها ضروری است.  این نکته مهم زمان­بندی درست برای وعده‌های غذایی است. لزوماً افزایش تعداد و حجم وعده‌های غذای باعث افزایش وزن مرغ‌ها نخواهد شد. بلکه باید افزایش حجم و بالا بردن میزان پروتئین و مواد مغذی موردنیاز مرغ‌ها همگام با یک برنامه تغذیه‌ای مدون و دقیق است. بهتر حتماً برای شروع کار خود و افزایش تجربه از یک مشاوره پرورش مرغ در این زمینه مشورت و کمک بگیرید تا در بلندمدت سوددهی شما بیشتر شود و کارتان سریع­تر پیشرفت کند.

نژاد

در کنار تغذیه انتخاب درست نژاد مرغ گوشتی برای پرورش نیز یکی دیگر از عوامل مهم افزایش وزن است. با توجه به پیشرفت‌های علمی و صنعتی که درزمینه پرورش مرغ و جوجه در سال‌های اخیر صورت گرفته است، نژادهایی از مرغ‌های اصلاح‌شده وجود دارند که به‌سرعت و با برنامه دقیق و تغذیه مناسب رشد می­کنند و می­توانند شمارا هر چه سریع­تر به سوددهی برسانند.

برخی از این نژادها که در کشورمان هم عموماً پرورش می­یابند نژادهای پلاس، راس و کاب هستند. مهم‌ترین نکته آن است که قبل از شروع به جوجه‌کشی حتماً به نژادی که قصد پرورش آن را دارید فکر کنید و نژاد درست و با بازده بالا را انتخاب کنید.

اولین دیدگاه را بنویسید

10 + 17 =