پرورش مرغ تخمگذار به روش سنتی چگونه است؟

پرورش مرغ تخمگذار به روش سنتی به روش سنتی به پرورش دهندگان این امکان را می دهد تا مرغ های ارگانیک داشته باشند. درست است که این روش بسیار سخت تر از روش های دیگر است اما نتیجه ی کار سختی کار را پوشش می دهد. در مقایسه با سایر روش ها، روش سنتی نیاز به مدیریت دقیق تری دارد تا از تلفات مرغ ها جلوگیری شود.

برای پرورش مرغ تخمگذار به روش سنتی سه حالت جهت شروع کار وجود دارد :

  • خرید تخم مرغ نطفه دار
  • خرید جوجه چند روزه
  • خرید مرغ بالغ

در بین روش های ذکر شده خرید تخم مرغ نطفه دار بسیار پرسود خواهد بود. اما مدت زمانی که لازم است تا به سوددهی برسد طولانی تر از بقیه روش ها است. این روش مستلزم پذیرش ریسک تلفات و خطرات کسب و کار است زیرا باید چندین مرحله طراحی شود تا محصول نهایی حاصل شود.

در مقابل، روش خرید مرغ بالغ ریسک کمتری داشته و خیلی زودتر به سوددهی می رسد اما سود سرشاری نخواهد داشت. انتخاب هر یک از روش های قید شده بستگی به بودجه و میزان امکانات پرورش دهنده دارد. بدین منظور که، برای انتخاب روش خرید تخم مرغ نطفه دار، داشتن دستگاه ها و تجهیزات جوجه کشی و … لازم است.

پیشنهاد می کنیم قبل از مطالعه این مطلب، حتما مقاله صفر تا صد پرورش مرغ تخمگذار را بخوانید

برای پرورش مرغ تخمگذار به روش سنتی از کجا شروع کنیم ؟

جهت پرورش مرغ تخمگذار به روش سنتی لازم است اقدامات زیر انجام شود :

  • در نظر گرفتن سرمایه ی مورد نیاز
  • فراهم ساختن فضای پرورش مرغ ها
  • انتخاب روش مورد نظر پرورش
  • خریداری مرغ یا تخم مرغ با توجه به روش انتخابی
  • تهیه تجهیزات
  • ضدعفونی کردن فضای پرورش
  • پرورش دادن مرغ تخمگذار از طریق روش های مختلف
  • به فروش رساندن محصولات

بطور کلی برای پرورش مرغ تخمگذار به روش سنتی زمانی که لازم است جوجه به بلوغ برسد 18 هفته است. در روش سنتی 80 هفته زمان نیاز است تا شما به سوددهی برسید. از این 80 هفته، 18 هفته ی دوره ی رشد که کم شود، مابقی به دوره ی تخم گذاری اختصاص پیدا می کند. توجه به این نکته که مرغ ها از هر نوع بیماری در امان باشند بسیار حائز اهمیت است.

برای پرورش مرغ تخمگذار به روش سنتی چند دانخوری و آبخوری نیاز است ؟

پرورش مرغ تخمگذار به روش سنتی مستلزم رعایت برخی نکات است که همین نکات با پرورش درست و سود دهی ارتباط مستقیم دارند. در این روش به منظور تامین غذای مورد نیاز مرغ ها، برای هر مرغ تخمگذار 8 سانتی متر دانخوری باید در نظر گرفته شود. این در حالی است که در روش تخم گذاری در قفس این اندازه به 5 سانتی متر کاهش می یابد. اندازه و تعداد دانه خوری ها ارتباط مستقیمی با بازدهی شما دارد.

در پرورش مرغ تخمگذار به روش سنتی اصلی ترین مراحل، تامین دانه و آب مرغ ها است. به ازاء هر مرغ به 2.5 سانتی متر آبخوری نیاز است. رعایت این نکته به کاهش شیوع بیماری ها کمک شایانی می کند. اندازه آبخوری در روش قفس نیز همان 2.5 سانتی متر خواهد بود.

پرورش مرغ تخمگذار به روش سنتی
پرورش مرغ تخمگذار به روش سنتی

پرورش مرغ تخمگذار به روش سنتی ، به فضایی مناسب و کافی جهت رشد صحیح مرغ ها نیازمند است. در این روش به ازاء هر مرغ، فضایی معادل 950 سانتی متر باید فراهم باشد. بدین ترتیب مرغ ها از لحاظ بیماری، استرس و گرما در امان هستند. این اندازه در روش پرورش در قفس به 310 سانتی متر کاهش پیدا می کند.

غذای مرغ تخمگذار در روش سنتی

 مرغ تخمگذار باید تغذیه درست و سالمی داشته باشد تا بتواند به بهترین شکل ممکن تخم گذاری را انجام دهد. تخم مرغ های سالم و طبیعی با کیفیت بالا نیازمند تغذیه درست و اصولی هستند. برخی از پرورش دهندگان برای تامین غذای مورد نیاز مرغ ها به پسمانده های غذا ها، میوه و سبزیجات اکتفا می کنند. بدین ترتیب راندمان کاری پایین آمده و سلامت مرغ ها نیز به خطر می افتد. بطور کلی برخی از مواد غذایی برای مرغ ها مضر است این مواد غذایی عبارتند از :

  • تفاله چای
  • قهوه، نمک و قند
  • لوبیا و عدس خشک
  • سیب زمینی
  • گوجه فرنگی نارس
  • برنج پخته شده همراه با روغن

برای پرورش مرغ تخمگذار به روش سنتی باید انواع مکمل ها نظیر : مواد معدنی، مواد پروتئینی و ویتامینه استفاده کرد. غذاهایی مانند : گندم، پودر گوشت، جو، ذرت، سویا و سبزیجات حتما باید در برنامه غذایی مرغ در نظر گرفته شود.

جمع بندی

جهت پرورش مرغ تخمگذار به روش سنتی در نظر گرفتن غذای مناسب و مکمل های غذایی مفید برای مرغ ها بسیار مهم است. فضای مورد نیاز برای پرورش و رشد مرغ ها و همچنین فضا ی مناسب برای دانخوری و آبخوری نیز حائز اهمیت هستند.

در نتیجه بررسی مطالب ارائه شده در این مقاله، می‌توان نتیجه گرفت که پرورش مرغ تخمگذار به روش بومی یکی از روش‌های سنتی و موثر در صنعت طیور است که می‌تواند به بهبود تولید و عملکرد در این صنعت کمک کند. این روش نیاز به فضای کافی، غذای سالم و تعادل‌دیده، تمیزی محیط پرورش و توجه به بهداشت مرغ‌ها دارد.

با توجه به سازگاری مرغ‌های بومی با شرایط آب و هوایی و تنوع ژنتیکی، این روش می‌تواند به عنوان یکی از راهکارهای مهم در توسعه پایدار صنعت طیور مطرح گردد. با این حال، برای موفقیت در این حوزه، نیاز به آشنایی کامل با مفاهیم و روش‌های مربوط به پرورش مرغ تخمگذار به روش بومی و همچنین دقت در نگهداری و مراقبت از طیور داریم. در نهایت، با رعایت این نکات می‌توان به بهره‌وری و سودآوری بیشتر در زمینه پرورش مرغ تخمگذار به روش بومی دست یافت.

اولین دیدگاه را بنویسید

دو × پنج =