پرورش مرغ در منزل

در دنیای جدید و مدرن، زندگی در آپارتمان بسیار کسل کننده است و پرورش مرغ در منزل می تواند یک راهکار جالب برای یک حس خوب باشد. البته اگر امکانات و شرایط آن را داشته باشیم. چنانچه یک خانه حیاط دار یا ییلاقی برای زندگی داشته باشیم پرورش مرغ می تواند یکی از گزینه های عالی باشد. زندگی در خانه‌هایی با باغ‌های کوچک و زیبا، خستگی دنیای مدرن و خودرویی امروز را کم‌اثر می‌کند. بسیاری از ما با این خانه ها به دنبال استفاده بهتر و کارآمدتر از فضای حیاط خود هستیم. این ایده استفاده بهینه از فضا باعث می‌شود به دنبال رشد گل‌ها و گیاهان یا حتی پرندگان خانگی باشیم.

هر فردی با چنین فضایی می تواند با کاشت انواع گیاهان در حیاط، لذت زندگی در چنین محیطی را برای خود و خانواده اش افزایش دهد. یکی دیگر از مواردی که پس از کاشت سبزیجات و گیاهان در خانه شما می تواند برای ایجاد محیطی متنوع تر و دلپذیرتر اتفاق بیفتد، پرورش طیور مخصوصا مرغ است. بنابراین، آنچه را که برای پرورش و تکثیر پرندگان دیگر مانند جوجه و بلدرچین در خانه لازم است را در نظر خواهیم گرفت. برای شروع پرورش و نگهداری جوجه ها در محل زندگی خود، خوب است نکاتی را در مورد حضور این پرندگان در محیط خانه و اتفاقاتی که ممکن است با آن مواجهه شویم، بدانیم.

مشکلات پرورش مرغ در منزل و ویلا

نگهداری از جوجه ها در حیاط خلوت یک تجربه سرگرم کننده و آسان است. با این حال، درست مانند حیوانات خانگی جوجه ها نیز ممکن است دچار مشکلات یا بیماری شوند. بنابراین بهتر است قبل از هر کاری با این مشکلات مقابله کنید. پرورش مرغ در خانه مشکلات مختلفی را ممکن است در برداشته باشد که در ادامه به برخی از آنها اشاره می کنیم:

به دلیل نگهداری جوجه در خانه بیماری های مشترک طیور و انسان در محیط خانگی رشد می کنند.

صدای ایجاد شده توسط این حیوان می تواند باعث ناراحتی اعضای خانواده و همسایگان شود.

محیطی که جوجه ها در اطراف آن زندگی می کنند می تواند کثیف و آلوده باشد.

اگر علاوه بر نگهداری از جوجه ها به گل ها و گیاهان باغ خود علاقه مند هستید، به مراقبت از آنها نیز توجه بیشتری داشته باشید. این حیوان تخصص خاصی در از بین بردن آنها دارد.

بیماری مرغ هنگام پرورش مرغ در منزل

پس از بررسی مشکلات احتمالی، بهتر است در مورد بیماری های احتمالی که جوجه ها می توانند به آن مبتلا شوند، اطلاعاتی کسب کنید. در حالی که بیماری مرغ می تواند ترسناک باشد، اغلب مشکلات رایج سلامتی مرغ را می توان به راحتی در خانه درمان کرد. در ادامه به برخی از بیماری های جوجه ها و اقداماتی که در مورد آنها باید انجام داد می پردازیم:

مشکلات مربوط به مرغ های تخمگذار

مسائل بهداشتی مربوط به تخم مرغ یکی از مشکلات عمده جوجه ها است. تشخیص این مشکلات ممکن است دشوار باشد اگر مراقب رفتار جوجه خود نباشید، دلایل زیادی وجود دارد که چرا جوجه ها در طول زندگی خود با مشکلات تخم مرغ مواجهه می شوند. عواملی مانند کمبود ویتامین، انگل ها و بیماری ها و حتی استرس می توانند از تخم گذاری پرندگان جلوگیری کنند. علائم این مشکلات می تواند شامل از دست دادن اشتها، خستگی، ادرار غیر معمول، ضعف و مشکلات تنفسی باشد.

آسیب دیدگی پا

گاهی صدمات ساق پا در جوجه ها اتفاق می افتد که جدی نیستند اما درمان آنها دشوار است. برخی از آسیب های پا در جوجه ها در نتیجه بریدگی های کوچک است که در صورت درمان نشدن می تواند منجر به عفونت های جدی شود. شایع ترین علامت آسیب پا در جوجه ها ناتوانی یا عدم تمایل به تحمل وزن روی پای آسیب دیده است. خوشبختانه جراحات ساق پا با شستن و ضد عفونی کردن زخم به راحتی قابل درمان است. پس از شستن و تمیز کردن زخم یادتان باشد که زخم را با یک باند تمیز بپوشانید تا از احتمال عفونت زخم جلوگیری شود. اگر زخم بعد از مدتی بهبود نیافت، حتما باید با یک دامپزشک حرفه ای مشورت کنید.

بیماری های انگلی

شایع ترین علت بیماری های انگلی در بین جوجه ها وجود انگل هایی مانند کنه، شپش و کرم است. برای پیشگیری از این بیماری مرغ ها را باید مرتب نظافت کرد و پرهای جوجه را بادستمال مرطوب تمیز کرد تا از گسترش هر گونه حشره از محیط نگهداری جلوگیری کرد.

علائم بیماری انگلی شامل از دست دادن پر، تحریک پوست، بی حالی و از دست دادن اشتها است. در صورت داشتن چنین مشکلی می توانید پرنده خود را با داروها و مکمل های ضد انگل درمان کنید.

بیماری ویروسی

درمان بیماری های ویروسی دشوار است و در صورت عدم درمان با مشکلات جدی مواجهه می شویم. بنابراین تشخیص زودهنگام بیماری های عفونی بسیار مهم است، زیرا این بیماری ها مسری هستند و می توانند تمام جوجه ها و اعضای خانواده شما را تحت تاثیر قرار دهندبه همین دلیل بیماری های مشترک بین انسان و پرندگان بسیار شایع است.

یکی از این بیماری ها عبارتند از :برونشیت عفونی، بیماری مارک، آنفولانزای مرغی، آبله مرغان و بیماری نیوکاسل. این بیماری ویروسی علائم زیادی دارد، از جمله: درد پوست، سرفه و عطسه، کاهش تولید تخم مرغ و ترشح از بینی و چشم. خوشبختانه اکثر بیماری های ویروسی رایج در جوجه ها با واکسن قابل درمان است. برای این کار قبل از خرید،جوجه مرغ ها باید واکسینه شوند تا در صورت مریض بودن جوجه ها وارد حیاط نشوند.

بیماری باکتریایی

بیماری های باکتریایی در جوجه ها زیاد شایع نیستند، اما می توانند به شدت بین جوجه ها پخش شوند. این بیماری ها شامل کلی باسیلوز و بیماری های مزمن تنفسی ناشی از باکتری سالمونلا می باشد.

علائمی مانند مشکلات تنفسی، توقف تولید تخم مرغ و تورم صورت و سینوس ها می تواند نشان دهنده کلی باسیلوز و عفونت مزمن تنفسی باشد. لازم به یادآوری است که سالمونلوز فقط در جوجه های جوان دیده می شود. پرندگان بالغ هیچ علامتی از خود نشان نمی دهند. این بیماری ها معمولا از یک جوجه آلوده به جوجه های دیگر سرایت می کنند. برای جلوگیری از شیوع این بیماری بایدجوجه بیمار را از سایر جوجه ها جدا کردو یا از بین برد. به طور خلاصه، برای مرغداران همیشه مهم است که سلامت مرغ ها را در اولویت قرار دهند. به همین دلیل آگاهی از علل و علائم آسیب ها و بیماری های مختلف و نحوه درمان آنها برای هر علاقمند به پرورش جوجه با این دسته از پرندگان ضروری و مهم است.

نکات مهم در مورد پرورش مرغ در منزل

پس از آشنایی با مشکلات و بیماری های طیور، باید اطلاعاتی در مورد نگهداری و پرورش طیور داشته باشیم. یکی از اولین قدم های حیاتی که در پرورش جوجه ها باید برداشته شود، ایجاد محیطی طبیعی و یکنواخت برایجوجه هاست. چه جوجه ها را برای فعالیت و تفریح ​​در خانه نگهداری کنید، چه برای تجارت و کسب درآمد این کار را انجام دهید. فراهم کردن محیط مناسب و رژیم غذایی مناسب برای پرنده ضروری است. پس از اینکه محیطی مناسب برای نگهداری و پرورش جوجه تهیه کردید، لازم است نکات مهم دیگری برای پرورش جوجه بدانید. در زیر به چند نکته مهم اشاره می شود:

انتخاب بهترین نژاد برای پرورش مرغ در منزل

پژوهش عامل اساسی و مهم در این زمینه است. ما باید بدانیم که برای چه هدفی در خانه جوجه پرورش می دهیم، خواه مرغ پرورش می دهیم یا برای فروش گوشت یا تخم مرغ. قبل از پرورش مرغ انتخاب نژاد مناسب برای پرورش و نگهداری، امری ضروری است.

محیط مناسب برای پرورش مرغ در منزل

برای این منظور باید به تمیزی منبع آب مصرفی، بررسی آب مصرفی پرنده در هر روز، تهیه قفس خوب با نور کافی، ایجاد مکان امن برای پرنده و سیستم گرمایشی مناسب توجه کرد.

همچنین قفسه مرغ را به طور مرتب از نظر آسیب یا سست شدن قسمت های نرده بررسی کنید. این امر به محافظت از جوجه ها در برابر شکارچیان یا آسیب احتمالی در حین حرکت جوجه ها در اطراف قفس کمک می کند.

غذای با کیفیت برای پرورش مرغ در منزل

تهیه یک منبع غذایی خوب برای جوجه ها عامل مهمی در رشد و تولید مثل آنهاست. برای این کار، مواد غذایی حاوی کلسیم و مواد معدنی را به نخود اضافه کنید. علاوه بر غنی‌سازی خوراک مرغ و افزودن کلسیم، به تولید تخم‌های قوی‌تر کمک می‌کند.

اگرچه بسیاری از ما مدتی است که به پرورش جوجه می پردازیم، اما ممکن است برخی افراد تازه وارداین عرصه شده باشند . در اینجا لیستی از پنج چیز وجود دارد که آرزو می‌کردیم در زمان شروع پرورش به آن می‌رسیدیم.

نسبت طلایی در پرورش مرغ در منزل

بسته به نژاد، نسبت مرغ به خروس متفاوت خواهد بود، اما ما نسبت 12:1 را توصیه می کنیم. بنابراین باید به ازای هر 12 مرغ، 1 خروس داشته باشید. اگر تعداد خروس‌های شما زیاد باشد، جوجه‌های شما اغلب جفت می‌شوند و ممکن است در نهایت پرهای خود را از دست بدهند یا حتی آسیب ببینند.

سرشماری در زمان پرورش مرغ در منزل

وقتی برای اولین بار پرورش جوجه ها را شروع کردیم،به آنها در طول روز اجازه می دادیم در اطراف پرسه بزنند تا شب آنها را در خانه بگذاریم. با این حال ما تعداد آنها را شمرده ایم. به مرور زمان تعدادی جوجه را از دست می دهید.

قوانین پرورش مرغ در منزل

مانند همه چیز، خواندن قوانین مختلف نگهداری حیوانات در محیط های شهری و یا شهرک ها بسیار مهم است ممکن است نگهداری مرغ در محل زندگی شما شامل جریمه های قانونی باشد.

کنترل آب و هوا هنگام پرورش مرغ در منزل

بسته به جایی که هستید، ممکن است آب و هوای معتدل داشته باشید یا به دلیل دمای شدید هوا گرم باشد. سعی کنید یک نقطه سایه برای خنک نگه داشتن جوجه های خود پیدا کنید و اگر در منطقه سردسیری زندگی می کنید، برای گرم نگه داشتن گله خود در زمستان یک بخاری در مرغداری نصب کنید. اگر این نکات مهم را رعایت کنید، می توانید در خانه جوجه پرورش دهید اما مشورت با کارشناسان ما را فراموش نکنید. پرورش مرغ در خانه بسیار لذتبخش است.

چرا از قفس برای پرورش مرغ در منزل استفاده کنیم؟

یکی از مزیت های اصلی نگهداری مرغ در قفس این است که می توانید از آن برای پرورش جوجه های بیشتری در فضای کوچک استفاده کنید. قفس مرغ به گونه ای طراحی شده است که مناسب آپارتمان ها، پشت بام ها و فضاهای کوچک باشد. با استفاده از قفس های مخصوص می توانید جوجه ها را در فضایی کوچک به راحتی هر چه بیشتر پرورش دهید.

یکی دیگر از مزایای جوجه کشی ،بهداشتی بودن آن نسبت به بستر است. کسانی که در خانه مرغ پرورش می دهند می دانند که با سینی هایی که در زیر قفس قرار می گیرند، می توانند زباله های مورد نظر را تمیز کنند و در نتیجه محیط بهداشتی تری برای رشد جوجه ها فراهم کنند. یکی دیگر از مزایای استفاده از قفس برای پرورش جوجه در خانه جمع آوری تخم هااز زیر جوجه ها بدون دخالت دست است. جوجه ها به گونه ای طراحی شده اند که پس از تولید تخم مرغ ها، تخم ها به داخل مخزن آنها رفته و هنگامی که مرغ ها تخم مرغ تولید می کنند، پرورش دهندگان آنها را از مخزن خارج می کنند.

چهارمین مزیت قفس مرغ این است که می توان آن را تمیز کرد. قفس های مرغ پراور به گونه ای طراحی شده اند که تا حد امکان تمیز شوند. پرهیز از آب و کود دامی یکی دیگر از مزایای پرورش جوجه در داخل خانه است. قفس مرغ به شما این امکان را می دهد که بیشترین بهره را از پرورش مرغ در خانه ببرید. توصیه ما این است که تجهیزات مورد نظر خود مانند توری های سیستم های گرمایشی و سرمایشی، دماسنج، رطوبت سنج و سیستم تهویه را آماده کنید تا در مهلت مقرر دچار مشکل نشوید.

اولین دیدگاه را بنویسید

14 + سیزده =