پرورش مرغ گوشتی در زمستان

پرورش مرغ گوشتی در زمستان از نظر مدیریت و فراهم کردن شرایط محیطی مناسب برای پرورش جوجه، تفاوت اساسی با فصول گرم دارد. هفته اول فصل تولید مثل جوجه ها از نظر بهره وری در آینده حائز اهمیت است. در فصل سرما، سیستم های گرمایش و تهویه باید از روز اول به درستی استفاده شوند و پرورش دهندگان باید به خوبی تعادل تهویه، رطوبت و دما را در ماه های زمستان حفظ کنند. قرار گرفتن در معرض هوای سرد و مرطوب، گله ها را مستعد ابتلا به بیماری هایی مانند کوکسیدیوز و عفونت های تنفسی می کند. به دلیل افزایش مرگ و میر و کاهش ضریب تبدیل غذا، هزینه ها می تواند به سرعت افزایش یابد.

اقدامات مورد نیاز برای سیستم گرمایشی قبل از شروع زمستان

قبل از رسیدن فصل سرد ، هیتر ها  سرویس شوند و از صحت كار آنها اطمینان لازم بدست آید.

در مورد ذخیره سازی سوخت اقدامات لازم انجام شود.

برای جلوگیری از بروز مشكلات ناشی از قطع برق طولانی و یا بروز اختلال در كار هیتر ها،  وسایل گرمایشی كمكی نظیر كپسول های گاز نیز تهیه شود.

تاثیر دما بر مرغ گوشتی درزمستان

دستیابی به دمای مورد نظر برای پرندگان در مراحل مختلف رشد می تواند هزینه بر باشد و در زمستان طولانی تر شود. با این حال، صرف نظر از آب و هوای بیرون، چهار روز اول پرورش، برای رشد و نمو اولیه، یکنواختی گله و وزن نهایی مهم است. وقتی دما مناسب نباشد، جوجه ها ممکن است برای گرم شدن یک جا جمع شوند و این امر می تواند تغذیه را تا یک روز به تاخیر بیندازد.جوجه های سرماخورده غیرفعال می شوند و برای حفظ دمای بدن به جای تغذیه و مصرف آب در کنار هم جمع می شوندو جوجه های وسط جمعیت، حتی کمتر غذا می خورند.بنابراین عدم توجه به دما باعث بیماری های گوارشی می شود. کف های بتنی می توانند به سرعت سرد شوند، به خصوص در ماه های زمستان. اما یک اشتباه رایج، اقدام به  گرم کردن سریع کف  است. بتن سرد که به سرعت گرم  شود، زود فشرده شده  و سطحی مرطوب ایجاد می کند که خطر ابتلا به بیماری های پوستی را افزایش می دهد. در زمان جوجه کشی دمای بتن باید 28 درجه سانتیگراد و دمای بستر 32 درجه سانتیگراد باشد.

تنظیم دمای محل پرورش مرغ گوشتی

رایج ترین مشکل دما، سردی در هر دو انتهای سالن مرغداری است. برای خواندن دقیق تر دما ، مهم است که دماسنج ها و سایر حسگرها را در سه نقطه سالن و نزدیک مرغ ها نصب کنید . مقدار گرمای تولید شده باید کافی باشددر غیر این صورت مرغ ها به دلیل استرس حرارتی و افزایش بیش از حد دمای بدن دچار خفگی می شوند. پس از قطعی برق حتی موقت، باید بخاری ها را بررسی و از کارکرد عادی آنها اطمینان حاصل کرد.  در فصل سرما در صورت امکان در سالن ها از کارگرانی استفاده شود که تجربه کار با هیتر و توانایی تعمیرات جزئی  را داشته باشند.

 تهویه محل پرورش مرغ گوشتی

در فصل زمستان نمی توان برنامه ثابتی برای تنظیم قدرت و سرعت فن ها صادر کرد و سطح قدرت فن ها باید با توجه به دمای اتاق و وضعیت تهویه داخل اتاق تعیین شود. منافذ ورود هوای سرد به سالن ها به ویژه ورودی سالن اصلی، تونل های خنک کننده و فن های اطراف را شناسایی کرده و اقدامات لازم را برای بستن دهانه ی آن ها انجام دهید . همه روزه از راهروی كولینگ بازدید بعمل آمده و از سالم بودن و نصب برزنت ها اطمینان لازم حاصل گردد.

تعادل بین گرما و تهویه هوای مرغداری

با توجه به اینکه در زمستان باید بین تهویه و هوای گرم تعادل وجود داشته باشد و همچنین  ترتیبی اتخاذ گردد كه تهویه سالن فدای افزایش درجه حرارت سالن و یا بر عكس نشود ،مرغدار باید در این مورد بسیار دقت کند. نصب فن های گردشی می تواند هوای گرم را به طور یکنواخت بین گله توزیع کند و استفاده از حرارت مستقیم در نتیجه میزان کربن دی اکسید را کاهش دهد.

مدیریت آب آشامیدنی طیور

در فصل سرد، پرندگان آب کمتری در بدن خود نگه می دارند. به همین دلیل  باید آب تمیز و بهداشتی در دسترس مرغ باشد. دمای ایده آل آب  برای جوجه ها  باید 10 تا 14 درجه باشد در صورتی که آب زیاد سرد باشد ،مرغ آب کمی مصرف میکند در نتیجه اگر احساس کردید آب سرد شده می توانید آن را با مقداری آب ولرم مخلوط نمایید تابه دمای متعادل برسد.

خوراک مرغ در فصل زمستان

در زمستان جوجه ها کمی به سرما عادت می کنند اما باید احتیاط های لازم را رعایت کرد. در این فصل به غذای بیشتری برای گرم نگه داشتن خود نیاز دارند.

هنگامی که مرغ ها غذای بیشتری می خورند، مواد مغذی بیشتری دریافت می کنند، در نتیجه میزان فضولات افزایش می یابد برای جلوگیری از افزایش این فضولات باید در زمستان روغن یا چربی را به جیره جوجه ها اضافه کرد.

نگهداری بستر طیور در فصل سرد

ابتدا یک بستر (با علف خشک، خرده چوب، کاه و …) در کف مرغداری درست کنید. این فرآیند را از اواخر تابستان یا اوایل پاییز شروع کنید و به مرور مواد بیشتری را به آن اضافه کنید تا خشک و تمیز بماند.وقتی عمق بستر به 20-30 سانتی متر رسید، آماده استفاده است. در طول زمستان این مواد در بستر ،کمک زیادی به گرم نگه داشتن پرندگان می کند. دانه های مورد علاقه مرغ را می توان در زیر بستر قرار داد تا مرغ ها  مواد را بیرون بیاورندو این کار اجازه می دهد تا مواد بستر در معرض هوا قرار بگیرند و در صورت مرطوب بودن خشک شوند.

جهت صحیح مرغداری

مرغ ها باید در لانه مرغ کاملاً راحت باشند. جهت مرغداری در زمستان به دلیل زاویه وزش باد و تابش بر کیفیت زندگی مرغ ها تاثیر می گذارد.چیدمان مرغداری باید به گونه ای باشد که حداکثر نور خورشید در طول روز وارد سالن شود.طول سالن مرغداری باید عمود بر جهت باد باشد زیرا در این صورت باد به پشت مرغداری نزدیکتر شده و تهویه هوا بهتر انجام می شود.

اولین دیدگاه را بنویسید

3 × 4 =